DIA 33: EL CIS DIU QUE SÍ

Hui hem tingut el pre-electoral del CIS que ha assignat escons i anticipa una majoria absolutíssima del Partit Popular. Ací el teniu a la vostra disposició. CIS.

Assignen a la nostra coalició un escó amb un 0,41 dels vots sobre cens, és a dir, 142.000 vots. No ens assignen indecisos . A Coalició Canària, amb un vot del 0,2% li projecten fins el 0,6%. En el nostre cas, per l’absència de referències contundents de record de vot, han decidit deixar-nos amb el vot directe i prou. Estudiem els 68 casos de les taules que han trobat de voluntaris que varen explicitar que no votaven a cap partit dels proposats i que indiquen que votarien Compromís. N’havien d’haver trobat a 7 per record de vot respecte a 2008 i n’han trobat 10 vegades més. Ja va passar això a les autonòmiques on a València ciutat n’havien trobat 6 votants de BLOC-IdPV-VEE de Generals 2008 i ara hi havia tants que dibuixaven 35.000 vots. Els que va traure l’amic Ribó, que era volgut com alcalde per 30.000 veïns del cap i casal. Ens posaren un resultat estimat demencial, per quedar bé i acabar prompte.

Ara no han preguntat per nosaltres directament, ni per EQUO ni per Amaiur. Així les coses hem d’agrair tanta espontànietat.

Traslladem ací els números que donen els partits parlamentaris, sobre els que tenim informació sobre record de vot. Perquè, per COMPROMÍS-Q no han preguntat directament. No obstant tenim algunes dades molt interessants a partir dels enquestats valencians i valencianes que diuen que ens votaran o que volen que guanyem les eleccions.

A la pregunta ¿Y qué partido o coalición le gustaría a Ud. que ganara? Hi ha 176.000 electors que voldrien una victòria de COMPROMÍS-EQUO.

El PP se n’ix del tauler i al territori valencià sempre ha estat un 20% com a mínim per dalt de la mitjana estatal. Això sembla que s’ha acabat, com a mínim. El PSOE sol clavar els resultats, i el comportament del partit de Blanqueries és el de la mitjana espanyola
IU en 2008 va obtindre 970.000 vots a Espanya dels quals un 4,8% venien de la província de València. Ara en tenen 1.561.000 que donarien 75.000 vots. El PP en tindria prop de 800.000 i el PSOE si aporta el 5,4% dels vots d’Espanya, arribaria a 405.000 vots a la província de València, perdent 194.000 vots. Compromís n’acredita segons els CIS més de 110.000.

Ja estem en campanya. Hui a Sueca he vist a un Baldoví que ja se sent diputat i a una Mònica Oltra brutal. No trobe una altra definició millor per al discurs d’esta dona. I el regal de Pepi i les filles de Joan que ens han cantat un espectacular “Que tinguem sort”. Anem a mil i tenim les claus que obrin molts panys. Les explicarem en privat.

Ací teniu les taules.

Els comentaris estan tancats.