DIA 34: #SEACABOELCIRCO

Campo Vidal, en acabar el debat ens va voler fer creure que l’encontre televisiu entre Rubalcaba i Rajoy és un exercici de transparència democràtica, quan es tracta justament del contrari. S’ha de tindre la cara ben dura i formar part del pitjor de la caspa periodística decrèpita que també hi ha.

Primer, perquè existeixen altres candidats sobre els quals els mitjans convencionals no informen entre eleccions, menys encara en vespres. Segon, perquè solament hi ha debat entre els candidats del PSOE i del PP si consideren que tenen alguna cosa que guanyar, i si no, no hi ha debat, com segurament passarà amb els de Canal 9 o això pretenen. Així de fort.

Tots dos partits tenien la necessitat de convèncer a una miqueta més d’un milió d’electors que estaven indecisos en matèria d’economia. Hui mirarem les audiències i verificarem com es desenganxaren els espectadors després del primer bloc, amb anuncis i tot pel mig, per a que tornaren a vore el que toca, que és la programació habitual de les cadenes privades. Els varen cansar per a no dir res i no varen moure ningú del seu lloc electoral predecidit. Confirmaren que cal buscar unes altres opcions o quedar-se a casa.

Tampoc servirà el debat per a mantenir la tensió de la campanya o fer-la créixer, no decidirà vots de forma significativa. Per tant, l’eficàcia electoral d’un debat no guarda relació amb la grandària de l’audiència, encara que esta grandària és el millor indicador de la taxa de participació que podem esperar: 10 milions d’audiència mitjana en este tipus de debats equivalen a un 70 % de participació del CER (cens d’espanyols residents a Espanya), diuen els tècnics.

En definitiva, que es facilite un debat exclusiu entre els candidats dels dos grans partits és un frau en tota la regla però que ens ha vingut molt bé als menuts. Ens fa l’efecte que els vots que ha de recuperar Rubalcaba ja no estan en el PSOE, sinó en el 15-M o la protesta, on un debat entre Rubalcaba i Rajoy no és una altra cosa que més del mateix. Ja ho voreu.

Els comentaris estan tancats.